Infectii urinare
 
OLIMPIQ StemXCell
PROMOTIE
Categorii

Infectii urinare


Infectiile urinare se intalnesc la nivelul: aparatului urinar inferior- uretra (infectia se numeste uretrita), vezica urinara (cistita) si la nivelul aparatului urinar superior - uretere, rinichi (infectiile sunt numite nefrite, cu variantele pielonefrita, glomerulonefrita)
Mai exista si alte boli la nivelul aparatului urinar superior caracterizate prin procese infectioase cum ar fi: pionefrita, pionefroza, care apar ca si complicatii ale infectiilor urinare.
Infectiile urinare reprezinta afectiuni inflamatorii provocate de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si genereaza, in timp, modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare. Boala este frecventa mai ales in randul femeilor, dar si la barbatii de varsta a treia. Desi pare un lucru minor, vindecarea este dificila, iar daca nu este tratata din timp infectia se cronicizeaza si se poate transforma in insuficienta renala.
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Celule Stem Forte 175%  1 luna
826 lei (-165 lei)
661 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50% 2 luni
904 lei (-181 lei)
723 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem Forte 175%  2 luni
1113 lei (-223 lei)
890 lei
TRANSPORT GRATUIT
Pachetul Celule Stem 50%  1 luna
490 lei (-98 lei)
392 lei
401 lei (-80 lei)
321 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60 capsule
725 lei (-145 lei)
580 lei
296 lei (-59 lei)
237 lei
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 50% 60/60 capsule
516 lei (-103 lei)
413 lei
40 lei (-8 lei)
40 lei
74 lei (-15 lei)
74 lei
58 lei (-12 lei)
58 lei
106 lei (-21 lei)
106 lei
55 lei (-11 lei)
55 lei
103 lei (-21 lei)
103 lei
28 lei (-6 lei)
28 lei


Infectii Urinare

Factori de risc: germenii prezenti in intestinul gros si care ajung in vezica prin uretra, diabetul zaharat, sarcina, constipatia. Afectiunea poate fi acuta sau cronica. Infectiile urinare acute se intalnesc in special la femei si se manifesta prin: urinari dese, dureri de spate, dar si in timpul urinarii, febra, frisoane, urina poate avea uneori mirosul si culoarea modificate (are o culoare mai inchisa).

In cazul infectiilor cronice, simptomele sunt: oboseala, scaderea poftei de mancare, scaderea in greutate, temperatura usor crescuta, urinari dese, mai ales pe timpul noptii.
1) Cistita acuta
Cauze: bacterii care colonizeaza colonul dintre care Escherichia coli in aproximativ 75-95% din cazuri, Klebsiella in aproximativ 5% din cazuri, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas.
Simptome: disurie (disconfort la urinat), poliurie (cresterea numarului de mictiuni zilnice), nicturie (mictiuni in timpul noptii), incontinenta urinara (pierdere involuntara de urina), enurezis nocturn (incontinenta urinara in timpul noptii), dureri uretrale, dureri suprapubiene, dureri lombare joase, hematurie (sange in urina),febra neobisnuita.
Simptomele incep, de obicei, dupa un contact sexual ("cistita din luna de miere"). Pana la 30% din persoanele cu simptome de cistita au, de fapt, o pielonefrita subacuta (nu la fel de zgomotoasa ca si cea acuta, motiv pentru care se poate pune eronat diagnosticul de cistita), in special daca simptomele dureaza de mai mult de 1 saptamana.
2) Cistita cronica
Simptome: pana la 20% dintre femeile cu cistita acuta vor face infectii urinare recurente. In timpul recurentelor, microorganismul raspunzator trebuie identificat prin urocultura, pentru a se identifica diferentele care apar intre recaderi. Infectiile multiple generate de acelasi microorganism sunt, prin definitie, infectii de tract urinar complicate. Simptomele sunt similare cu ale cistitelor acute, variind ca severitate.
3) Cistita interstitiala
Simptome: poliurie, senzatie imperioasa de urinat, in rare cazuri, incontinenta urinara imperioasa, cu durere periuretrala si suprapubiana care se amelioreaza dupa mictiune, hematurie la finalul jetului urinar.
4) Cistita radica
- sunt cistitele care apar ca efect advers al radioterapiei in cancere. Simptomele apar dupa luni de zile de la incheierea radioterapiei. Uroculturile pot fi pozitive sau negative.
5) Cistita hemoragica noninfectioasa - poate aparea dupa radioterapie sau tratament cu Ciclofosfamida. Adesea, hemoragia vezicala este severa.
6) Uretrita
Simptome: simptome de cistita, piurie, uroculturi negative.
Cauze: infectiile cu bacterii colonice, infectii cu Chlamydia, infectii cu Neisseria Gonorrhoeae, infectii cu Trichomonas, vaginite.


Produse Naturiste